• Železarska cesta 8, 3220 Štore
  • 03/780-55-80
  • stopar.lb@siol.net

PVC okna

PVC okna izdelujemo iz visokokakovstnih PVC profilov nemškega prozvajalca GEALAN in sicer iz njihove serije 9000 ter 8000 IQ. Za večjo trdnost skrbijo pocinkani jekleni profili, vgrajeni v srednjo komoro PVC profila, odlično tesnenje pa zagotavljata dve visoko elastični tesnili (možnost vgradnje tretjega tesnila pri sistemu s sredinskim glavnim tesnilom (S 9000) za dodatno zvočno zaščito do 52 dB).

Na vsa PVC okna je mogoče vgraditi prezračevalni sistem, kateri omogoča zračenje tudi pri zaprtem oknu.

PVC okna so pomemben element našega doma, tako s funkcionalnega kot estetskega vidika. Omogočajo bivanje v svetlih in prijetnih prostorih, hkrati pa nudijo zaščito pred zunanjimi vplivi, saj nas ščitijo pred hrupom, vremenskimi vplivi in prašnimi delci, hkrati pa nam ob pravilni izbiri prihranijo visoke stroške ogrevanja oziroma hlajenja. Zato je pravilna izbira pomembna za kakovostno in denarnici prijazno bivanje.

PVC okna so narejena iz profilov, ki imajo različno število komor in ojačitve v notranji strukturi.

Materiali, ki jih vsebujejo PVC okna so UV obstojni in se ne starajo, bledijo ali rumenijo. Na vremenske vplive so bolj odporna PVC okna in bodo dlje služila svojemu namenu ob minimalni negi, kot ostala okna. Kupce PVC okna prepričajo zaradi svoje praktičnosti, manj zahtevne obdelave in tudi nižje cene. PVC okna imajo dolgo življenjsko dobo. Barvanja PVC okna prav tako ne potrebujejo, zato ni bojazni da bi jih razjedel črv.

PVC okna tesnijo izredno dobro. Ne dopuščajo nekontroliranega pretoka toplo- hladnega zraka. Rosenje se pojavi le v prostorih, kjer je povišana vlaga. To pa se vam ob rednem in pravilnem prezračevanju ne bo dogajalo.

Zaradi svojega izrednega tesnjenja zahtevajo PVC okna drugačen način prezračevanja prostorov, saj v primeru, da oken ne odpiramo dovolj pogosto (vsaj 3x dnevno po 10 minut) pride do premajhne izmenjave zraka v prostoru, kar lahko povzroči nabiranje kondenzirane pare na notranji strani elementov.

Ponavadi čistimo PVC okna z vsemi obstoječimi čistili, razen s čistili v prahu, ki lahko povzročijo površinske poškodbe.

Pri zidarskih delih je potrebno zaščititi PVC okna z zaščitnim trakom in se izogibati dotikov z ostrimi predmeti oz. materiali. Priporočeno je mazanje okovja vsaj 1x letno s strojnim oljem na vseh gibljivih delih.

PVC okna imajo tudi to lastnost, da dušijo zvok, saj čez dvoslojna ali troslojna stekla zvok težko pripotuje. Zvočna izolacija PVC okna je odvisna od materiala okvirja, zasteklitve, tesnjenja okna in vgradnje.

PVC okna - sestava profilov
PVC okna - videz in barvePVC okna
PVC okna odpiranje
PVC okna vodotesna
PVC okna balkonska
PVC okna vodotesna
PVC okna stavbna