• Železarska cesta 8, 3220 Štore
  • 03/780-55-80
  • stopar.lb@siol.net

Pomembno je imeti kvalitetna pvc okna, saj pripomorejo k očitno boljši toplotni izolaciji notranjih prostorov. Ob odločitvi glede kvalitete in toplotne izolativnosti ne glejte le tehničnih podatkov, temveč je bolje izbrati 6 ali več komorni profil za pvc okna. Velja pa preveriti tudi kvaliteto okovja in profila pvc okna.

 PVC OKNA

Izbira stavbnega pohištva zahteva veliko razmišljanja, potrebno je dobro premisliti in načrtovati vsak korak. Odveč pa seveda tudi ni posvet z izbranimi in dotičnimi strokovnjaki. Med temi vrsticami se zagotovo najde veliko uporabnikov, ki stavijo na pvc okna. Gre namreč za izjemno priljubljen material, ki pridobiva na širini uporabe na eni strani ter vse večjim številom uporabnikov na drug strani. V mislih imamo izjemno široko industrijsko uporabnost materiala. Bolj pametno je izbrati tri slojna namesto dvoslojna  stekla. Cena le-teh pa je v večini primerov le malo višja, medtem ko se kvaliteta bistveno razlikuje. Pri tem pa vedno imejte v mislih da kvalitetna zasteklitev pomeni manj toplotne porabe. Veliko preudarnosti je potrebno tudi ko govorimo o izbiri materialov.

Najpogostejša izbira so še vedno pvc okna. Okna iz pvc profilov imajo pri vzdrževanju določeno prednost, saj jih ni potrebno barvati, tudi ostalo vzdrževanje je minimalno. Občasno čiščenje - kadar čistimo tudi stekla, pač obrišemo tudi okvirje in redko podmazovanje okovja in tesnil. Roko na srce, vsem gospodinjam je ta lastnost zagotovo najljubša izmed vseh. Posledično je zadovoljna vsa družina, saj mamam ostane več časa. V osnovi so profili za pvc okna bele barve. Glede ostalih barv pa lahko izbirate med širokimi paletami barvnih odtenkov in sicer tako, da se profil pvc okna prevleče s folijo ustreznega odtenka. Na profil nalepljena folija je bolj občutljiva na mehanske poškodbe kot sam profil okna in tudi življenjska doba folije je lahko krajša (čez leta lahko začne folija na določenih mestih odstopati).

Če se odločite za pvc okna, ki so prevlečena s folijo, jo pred montažo dobro preglejte, saj lahko pride že pri prevozu oken do poškodb in prask, ki v globino segajo vse do profila. Ne pa le, da je čiščenje enostavnejše, enostavnejša je tudi menjava počenega stekla. Dobavni roki teh omenjenih oken so tri in več tednov. Tako, da praviloma velja, da montaža poteka  v mesecu dni od naročila. V izjemnih primerih se lahko zgodi tudi prej. Na trgu najdemo vedno več materialov, ki sledijo novostim, eleganci in klasični izdelavi.  Za gotovostjo lahko trdimo, da so pvc okna izjemno pogosto izbrana s strani arhitektov in individualnih uporabnikov. Razlogov je seveda veliko, zato bomo izpostavili nekaj najpomembnejših. Pomembno je imeti kvalitetna pvc okna, saj pripomorejo k očitno boljši toplotni izolaciji notranjih prostorov. Ob odločitvi glede kvalitete in toplotne izolativnosti ne glejte le tehničnih podatkov, temveč je bolje izbrati 6 ali več komorni profil za pvc okna.

Velja pa preveriti tudi kvaliteto okovja in profila pvc okna. Prednost prej omenjene  folije je tudi, da lahko ima vizualno podobo lesa, kar dosegajo tudi tako, da površina folije ni gladka ampak ima majhne utore in celo kombiniranih več odtenkov (podobno kot les). Na notranji strani je lahko barva okna bela, čeprav se odločite za lesni ali barvni dekor na zunanji, kar poveča svetlost notranjih prostorov. Če še vedno dvomite in se odločate med lesenimi in pvc okni, vas bo morda prepričala cena. Enostavna in poceni proizvodnja namreč omogoča, da je cena pvc oken bistveno ugodnejša od lesenih. Sodobni okvirji so odporni na vse vremenske vplive in že bistveno odpornejši na UV sevanje ter tudi dimenzijsko stabilni, tako da je tudi življenjska doba daljša. Zagotovo je izbira uveljavljene blagovne znamke  boljša izbira. Če niste prepričani v kvaliteto znamke, izberite ponudnika, ki daje daljšo garancijo na pvc okna. Naj omenimo še, da so pvc okna estetsko primernejša za sodobne zgradbe in dizajne.

PVC OKNA